J. van den Eerden (bron: Oorlogsgravenstichting)

Jan van der Eerden

1912 - 1940

Jan wordt geboren op 14 februari 1912 in Schijndel als eerste kind van klompenmakers-knecht Johan van der Eerden en Wilhelmina Langenhuizen. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de 3e compagnie van het 3e bataljon van het 41e regiment infanterie. Deze eenheid vormt een onderdeel van de Maaslinie die een eventuele Duitse inval zolang moest vertragen dat de verdediging aan de Peel-Raamstelling in actie kan komen. Jans eenheid verdedigt Kessel en Buggenum aan de Maaslinie en zijn directe commandant is sergeant P. van der Heijden die de kazematten S-56, S-57 en S-58 in de bocht van de Maas ten zuiden van Kesseleik onder zijn verantwoordelijkheid heeft.

Als op 10 mei 1940 het Duitse leger binnenvalt, sneuvelt Jan vroeg op de eerste oorlogsdag bij de verdediging van kazemat S-56. Hij is 28 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.