A.A. van Eekelen (bron: C. Sep)

Toon van Eekelen

1912 - 1940

Toon wordt geboren op 2 juni 1912 in Nispen als twee zoon van landbouwer Piet van Eekelen en Elisa Theunis. Toon heeft een broer, Janus, en vier zussen: Dien, Tonia, Naan en Fien.

Opgeroepen voor de dienstplicht meldt Toon zich bij de Koninklijke Landmacht en wordt ingedeeld bij het 2-I-29 Regiment Infanterie. Toons bataljon bestaat uit soldaten die tussen 1925 en 1935 als dienstplichtigen zijn opgekomen. Als zij in 1939 in het kader van de algemene mobilisatie opnieuw worden opgeroepen, zijn de meeste van hen inmiddels getrouwd en hebben jonge kinderen. Deze soldaten worden dan ook vooral als reserve ingezet.

Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de infanterie. Hij wordt ingezet bij de landsverdediging en komt terecht in Rhenen. Daar sneuvelt hij op 12 mei 1940. Toon is 27 jaar oud geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.