A. Tiberius (bron: R.W. Catsburg, Heemkundekring De Steenen Kamer, Steenbergen)

Janus Tiberius

1915 - 1940

Janus wordt geboren op 14 november 1915 in Steenbergen en is getrouwd met Maria Roelands. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging ook voor Nederland toeneemt, meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij het 3-I Autobataljon van het Korps Motordienst. In het kader van de verdediging van de Vesting Holland wordt hij bij Woerden gelegerd.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische doelen verderop in Holland in te nemen en Nederland zo tot een snelle overgave te dwingen. Diezelfde dag bevindt Janus zich met zijn autobataljon in het Zuid-Hollandse Lange Ruige Weide, als ze onder vuur worden genomen door Duitse toestellen. Janus komt bij deze aanval om het leven. Hij is 24 jaar geworden en rust sinds oktober 2015 op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 3 januari 2018

Eenheid: 3-I-Auto Bat.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.