J.C. Pullens (bron: WaalwijkWiki, Heemkundekring De Erstelinghe, Waalwijk)

Jo Pullens

1917 - 1944

Jo wordt geboren op 30 oktober 1917 in Waalwijk als zoon van Laurens Pullens en Cornelia van Ham. Hij is overledersnijder van beroep is verloofd met To van de Winkel.

Tijdens de Duitse bezetting heeft Jo zich aangesloten bij de Waalwijkse afdeling van de Ordedienst (OD). Deze ondergrondse groepering zet zich met name in voor de handhaving van de openbare orde in het geval dat de Duitsers worden verdreven.

Op vrijdag 29 december trekt hij samen met plaatsgenoot en OD-collega Nico Brok voor patrouille de Loonse en Drunense Duinen in. Vijf kilometer ten zuiden van de Roestelberg treffen ze een houten S-mijn aan die ze onschadelijk proberen te maken. Ze zien echter niet dat deze mijn met een dunne draad was verbonden aan een andere mijn. De boobytrap gaat af en beide mannen worden op slag gedood. De volgende middag worden de zwaar verminkte lichamen door het Rode Kruis opgehaald. Jo is 27 jaar geworden en wordt thuis in Waalwijk begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.