Jo van Eijck (bron: Fam. Van Eijck)

Jo van Eijck

1923 - 1945

Jo wordt geboren op 17 juli 1923 in Eindhoven. Hij is de oudste in een gezin van zes zoons en drie dochters. Nadat het zuiden van Nederland bevrijd is, treedt Jo op 11 mei 1945 als vrijwilliger in dienst bij de Koninklijke Landmacht en werd ingedeeld bij de 4e Sectie van de Compagnie Bomopruiming.

Op 26 mei 1945 is Jo samen met enkele anderen bij het gehucht Leeuwen (nabij Roermond) bezig met het opruimen van een veld Teller- en Riegelminen bij de spoorlijn Roermond - Weert. Als het mijnenveld ophoudt, zoeken de mannen op de knieën verder in een dicht klaverveld. Daarbij wordt een niet ontdekte S-Mine geactiveerd, waardoor deze omhoog sprong en ontplofte. Voor soldaat Van Eijck en soldaat J.W.G. Evers van de 1e Compagnie van het 1e Bataljon M.O.D. is de explosie fataal. Jo van Eijck overlijdt in Roermond en is 21 jaar geworden.

Zijn gedachtenisprentje vermeldt dat hij als Rode Kruis-soldaat in Echt is overleden. Maar de akte van overlijden vermeldt Roermond als overlijdensplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.