J.P.C.H. Appels (coll. H. v. Rijzewijk)

Joannes Appels

1903 - 1944

Joannes wordt op 9 juni 1903 geboren in Tilburg. Samen met zijn jongere broer Adrianus zet hij in Tilburg een aannemersbedrijf op. Tijdens de oorlog worden de broers in verband gebracht met het verbergen van wapens in de houtzagerij van Willem van der Voort in Udenhout. Op 24 september 1944 worden Joannes, zijn broer en Willem gearresteerd door de Bredase Feldgendarmerie en overgedragen aan de Tilburgse Ordnungspolizei. Nog diezelfde dag worden ze gefusilleerd op het terrein van de Willem II-kazerne. Hun lichamen worden pas op 25 september 1947 gevonden. Joannes is 41 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

John Appels zei op 9 mei 2021

Ik ben een kleinzoon van Jan Appels en ben op zoek naar de verhalen van de familie. Vanuit de kinderen zijn deze helaas niet meer te herleiden.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 10 mei 2021

Bedankt voor je reactie John, het verhaal wat wij hier over Jan hebben is ook vrij kort. Mijn collega heeft dus ook heel weinig weten te achterhalen over zijn leven.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.