J.L.A. de Rooij (bron: Oorlogsgravenstichting)

Joannes de Rooij

1917 - 1946

Joannes wordt geboren op 12 december 1917 in Tilburg, waar hij tot zijn diensttijd werkt in een smederij. Als hij twintig jaar is, gaat hij als leerling-vliegtuigmaker in militaire dienst bij de Nederlandse Luchtstrijdkrachten. Als gevolg van de Duitse inval wordt hij gedemobiliseerd en verblijft voor de duur van de bezettingsjaren bij zijn ouders in Tilburg. Na de bevrijding hervat hij zijn militaire dienst weer en wordt als luchtvaartsoldaat gedetacheerd bij de Marineluchtvaartdienst.

In mei 1945 is hij als militair gestationeerd in Duitsland. Tijdens het schoonmaken van zijn wapen wordt hij per ongeluk getroffen in zijn rechterarm. De verwonding is zo ernstig dat hij wordt afgevoerd naar het hospitaal van de RAF-basis te Halton in Buckinghamshire. De geboden hulp mag echter niet meer baten. Joannes overlijdt daar op 25 februari 1946 aan complicaties als gevolg van zijn verwonding. Hij is 28 jaar geworden en wordt in Halton begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.