Joannes Mallens

1908 - 1940

Joannes wordt geboren op 23 april 1908 in Tilburg en woont in Boxtel. Als in de loop van 1939-1940 ook voor Nederland de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Joannes als dienstplichtig soldaat ingelijfd bij de infanterie van de Koninklijke Landmacht. Met zijn eenheid draagt hij bij aan de verdediging van de grens langs de Maas.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Joannes is dan gestationeerd in kazemat S-91 in Sint Agatha, in het legervak dat na de het opblazen van de spoorbrug van Mook een belangrijk aanvalsobject is geworden voor de Duitsers. De kazematten die door de eenheid van Joannes worden bezet, vormen het doel van de Duitse hoofdaanval. Joannes sneuvelt bij deze gevechten op de eerste dag van de oorlog. Na afloop van de strijd wordt zijn levenloze lichaam in de kazemat aangetroffen. Hij is 32 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Paul Huismans
BHIC Paul Huismans zei op 17 september 2019

Bedankt voor de link, Henri.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.