Joannes van Haaren

1874 - 1944

Joannes wordt geboren op 18 september 1874 in Tilburg en woont in Nederlands-Indië. Hij meldt zich voor militaire dienst bij het KNIL, waar hij de rang van adjudant-onderofficier bekleedt. Tegen de tijd dat het Japanse leger op 8 december 1941 Nederlands-Indië binnenvalt, is Joannes inmiddels gepensioneerd, maar vermoedelijk heeft hij zich ondanks zijn gevorderde leeftijd opnieuw gemeld voor militaire dienst en bijgedragen aan de verdediging van de kolonie.

Na de capitulatie van het KNIL op 8 maart 1942 wordt hij geïnterneerd in een van de kampen van Tjimahi op Java. Daar bezwijkt hij op 11 november 1944 aan de gevolgen van ziekte, ondervoeding en verwaarlozing. Joannes is 70 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Leuwigajah in Tjimahi.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.