Johan Steijn

1907 - 1940

Johan wordt geboren op 25 oktober 1907 in Tilburg en woont in Rotterdam. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk toeneemt, wordt Johan opgeroepen voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht. Als soldaat wordt hij ingedeeld bij het 22e Grensbataljon en gelegerd aan de zuidzijde van de IJssellinie in Westervoort bij Arnhem.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en stort de landsverdediging binnen een paar dagen in. Die eerste dag wordt Johan vanuit Westervoort als onderdeel van een ter plaatse gevormde, nieuwe eenheid afgemarcheerd naar het westen. Diezelfde middag komen de troepen aan in Leersum. Het is onduidelijk wat er daarna met Johan is gebeurd. Mogelijk is hij daar, of onderweg naar de Grebbelinie, als gevolg van vijandelijke beschietingen gewond raakt. Op 18 mei 1940 overlijdt hij in Utrecht op 32-jarige leeftijd. Hij vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.