J.M. de Bruijn (bron: Oorlogsgravenstichting)

Johannes de Bruijn

1922 - 1945

Jan wordt geboren op 16 april 1922 in Bergen op Zoom. Na het einde van de Duitse bezetting in het zuiden sluit hij zich aan bij de Binnenlandse Strijdkrachten die uit het gewapende verzet worden gerekruteerd. Als soldaat wordt hij ingedeeld bij de Stoottroepen van Commando Brabant die aan geallieerde zijde optrekken tegen de Duitsers in het noorden van Nederland. De Binnenlandse Strijdkrachten zijn echter ook in het bevrijde gebied actief voor de ordehandhaving, het bewaken van krijgsgevangenen en gevangengenomen collaborateurs en bij het verzamelen van achtergebleven munitie.

Jan komt tijdens uitoefening van zijn plicht op 17 januari 1945 in Bergen op Zoom om het leven als gevolg van de explosie van een achtergebleven landmijn. Hij is 22 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.