J.H.J. Kleijn (bron: Heemkundevereniging De Heerlykheit Plo, Oploo)

Johannes Kleijn

1917 - 1945

Johannes wordt geboren op 7 maart 1917 in Sint Anthonis en woont in Beugen, waar hij werkt als timmerman. Als lid van het gewapende verzet tijdens de Duitse bezetting wordt hij tijdens de bevrijding van zuidelijk Nederland opgenomen in de Binnenlandse Strijdkrachten die de verdere bevrijding van Nederland aan geallieerde zijde ondersteunen. In het bevrijde zuiden zijn de Binnenlandse Strijdkrachten daarnaast belast met ordehandhaving en bescherming tegen eventuele Duitse infiltraties en tegenaanvallen.

Op 20 februari 1945 wordt Johannes aan de grens in het Limburgse Siebengewald bij Bergen dodelijk getroffen door een vijandelijke kogel. Hij is 27 jaar geworden en wordt thuis in Beugen bij zijn eerder overleden vader begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.