Joseph Habets

1924 - 1945

Joseph wordt geboren op 11 juni 1924 in Roosendaal als zoon van Johannes Habets en Anna Somers. Als oorlogsvrijwilliger meldt hij zich na de bevrijding van zuidelijk Nederland voor militaire dienst bij het nieuw in opbouw zijnde Nederlandse leger. Samen met het 9e Amerikaanse leger trekt hij Duitsland binnen, waar hij met andere vrijwilligers uit de mijnstreek van Zuid-Limburg in Mönchengladbach wordt ingezet voor de bewaking van Duitse krijgsgevangenen. In maart 1945 wordt Joseph als soldaat ingedeeld bij de 3e compagnie van het daar nieuw opgerichte II-13 Regiment Infanterie. Het bataljon zet deze taak ook na de Duitse capitulatie voort.

Twee maanden na het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa komt Joseph op 6 juli 1945 vermoedelijk als gevolg van een ongeluk om het leven in Mönchengladbach. Hij is 21 jaar geworden en wordt thuis in Heerlen op de rooms-katholieke begraafplaats begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.