Ludwig Haberkorn

1895 - 1940

Ludwig wordt geboren op 6 september 1895 in Amsterdam en woont in Vught. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als kapitein ingedeeld bij het 4e Korps Motordienst. Tijdens de algemene mobilisatie van 1939 wordt Ludwigs eenheid bij de Peeldivisie geplaatst, als onderdeel van de Aan- en Afvoertroepen.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en de verdediging stort binnen een paar dagen in. De Nederlandse troepen moeten zich steeds verder westwaarts terugtrekken. Ludwig komt uiteindelijk in het Zeeuwse Veere terecht, waar hij op 13 mei sneuvelt. Hij is 44 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

W. H. Veldhuizen zei op 2 maart 2018

Was in september 1936 eerste luitenant en Commandant van de vierde compagnie KMD te s'Hertogenbosch.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 5 maart 2018

Beste W.H. Veldhuizen, dank voor de aanvullende opmerking over Ludwig Haberkorn. We nemen dit mee voor in zijn verhaal in de definitieve eregalerij van 2019.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.