Joseph Lebeau

1905 - 1944

Joseph wordt geboren op 16 maart 1905 in Breda en woont in Leiden. Hij dient in Nederlands-Indië als luitenant-ter-zee bij de Marineluchtvaartdienst (MLD) van de Koninklijke Marine. Op 7 september 1944 is Joseph een van de twintig inzittenden aan boord van Douglas-vliegtuig C-47A-20-DK (Dakota) dat op die dag van Merauke in Nederlands-Nieuw-Guinea naar Cairns in Australië vliegt. Het toestel raakt echter om onbekende reden vermist en wordt pas in januari 1989 teruggevonden in zee ten noorden van Mossman, 75 kilometer ten noordwesten van de eindbestemming. Niemand van de inzittenden heeft de crash – waarvan de oorzaak nooit bekend is geworden – overleefd. Joseph is 39 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.