Jo Thomassen (inzending P. van Bree)

Josephus Thomassen

1922 - 1945

Jo wordt geboren op 18 februari 1922 in Eindhoven als zoon van Petrus Thomassen en Carolina van de Burgt en werkt als chauffeur.  Jo was verzetsstrijder bij het P.A.N. in Eindhoven. Hij was daar chauffeur van de staf. Tevens was hij lid bij het Rode Kruis. Tijdens een oefening in Leiden is hij uit een vrachtauto gevallen en dodelijk verongelukt op 25 juni 1945. Jo is terug naar Eindhoven gebracht en is daar begraven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

P.M. van Bree zei op 14 april 2024

Jo was een oom van mij.
Ik heb ontdekt dat Jo bij het verzet zat zoals jullie hebben vermeld. Dit was het P.A.N. in Eindhoven. Hij was daar chauffeur van de staf.
Tevens was hij lid bij het Rode Kruis. Tijdens een oefening in Leiden is hij uit een vrachtauto gevallen en dodelijk verongelukt.
Jo is terug naar Eindhoven gebracht en is daar begraven.

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 15 april 2024

Bedankt P.M. van Bree, voor deze aanvullende informatie over uw oom. Ik heb het inmiddels verwerkt in zijn levensverhaal. Op deze manier doet dat verhaal veel meer recht aan zijn leven.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.