Karel van Rossum (bron: K. Niewold)

Karel van Rossum

1907 - 1945

Karel wordt geboren op 30 november 1907 in ’s-Hertogenbosch. Als het zuiden van Nederland wordt bevrijd, is hij aangesloten bij de Binnenlandse Strijdkrachten die aan geallieerde zijde deelnemen aan de bevrijding van het noorden. In de bevrijde gebieden zetten de Binnenlandse Strijdkrachten zich in voor ordehandhaving, het ontwapenen van achtergebleven Duitsers, de arrestatie van collaborateurs en het ruimen van achtergebleven munitie en landmijnen. Ondertussen is het oorlogsgevaar nog niet geweken; vanuit het bezette noorden worden regelmatig nog V2-raketten afgevuurd die na de bevrijding nog veel slachtoffers maken.

Op 16 februari 1945 komt ook Karel, samen met zijn jongere broer Johannes, in ’s-Hertogenbosch bij een raketaanval om het leven. Hij is 37 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats in Orthen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Bert van Coenen zei op 29 oktober 2021

Karel komt samen met zijn broer om het leven. waarom wordt daar verder geen aandacht aan geschonken

BHIC Hilde Jansma zei op 29 oktober 2021

Dankjewel voor het meedenken. Het ziet er inderdaad bijzonder uit dat deze broer wel in het verhaal over Karel genoemd wordt, maar zelf geen eigen pagina heeft. Dat zou veroorzaakt kunnen worden door het niet voldoen aan alle voorwaarden van deze galerij. Als hij bijvoorbeeld geen Brabander was, of zelf niet bij de BS hoorde, past hij niet bij deze eregalerij. Maar we kunnen natuurlijk ook  helaas vergeten zijn om hem toe te voegen. Valt hij, denk je, wel aan de voorwaarden, zou je dan even door willen sturen wat je al over hem weet, naar info@brabantsegesneuvelden.nl ? Dan zullen we hem natuurlijk zo snel mogelijk een verdiende plaats geven in deze eregalerij.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.