Karel van Rossum (bron: K. Niewold)

Karel van Rossum

1907 - 1945

Karel wordt geboren op 30 november 1907 in ’s-Hertogenbosch. Als het zuiden van Nederland wordt bevrijd, is hij aangesloten bij de Binnenlandse Strijdkrachten die aan geallieerde zijde deelnemen aan de bevrijding van het noorden. In de bevrijde gebieden zetten de Binnenlandse Strijdkrachten zich in voor ordehandhaving, het ontwapenen van achtergebleven Duitsers, de arrestatie van collaborateurs en het ruimen van achtergebleven munitie en landmijnen. Ondertussen is het oorlogsgevaar nog niet geweken; vanuit het bezette noorden worden regelmatig nog V2-raketten afgevuurd die na de bevrijding nog veel slachtoffers maken.

Op 16 februari 1945 komt ook Karel, samen met zijn jongere broer Johannes, in ’s-Hertogenbosch bij een raketaanval om het leven. Hij is 37 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats in Orthen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.