C.A. Steenbakkers (bron: Oorlogsgravenstichting)

Kees Steenbakkers

1910 - 1945

Kees wordt geboren op 14 juli 1910 in Sint-Michielsgestel als een van de zeven kinderen van Marinus Steenbakkers en Adriana van den Oetelaar. Hij trouwt in de zomer van 1937 in Boxtel met Johanna van der Schoot en samen gaan ze in Sint-Michielsgestel wonen, waar hun dochter Catharina eind dat jaar wordt geboren. Later verhuist het gezin naar Best.

Tegen het einde van de Duitse bezetting wordt Kees toegelaten tot de Binnenlandse Strijdkrachten, die aan geallieerde zijde deelnemen aan de verdere bevrijding van Nederland, nadat het zuiden de geallieerde troepen heeft mogen begroeten. Zijn toelating doet vermoeden dat Kees tijdens de bezettingsjaren actief is geweest in het gewapende verzet. Als soldaat wordt hij ingedeeld bij de Stoottroepen van het Commando Brabant en komt terecht in Grubbenvorst, aan de Maas ten noorden van Venlo. Hij sneuvelt daar op 3 februari 1945 tijdens gevechten met Duitse militairen. Kees is 34 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen. Twee maanden na zijn dood komt ook zijn dochter Catharina, dan 7 jaar oud, in Best om het leven.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Frans Cooijmans zei op 5 april 2018

Hallo Frank,

We kregen via email een bidprentje met Steenbakkers_CornelisA-Kees__StMg_1910_gesneuveld_3feb1945_t_
Echtgenoot van Gertruda Godefroy

We hadden; Steenbakkers_Cornelis A.__smg_1910_nn(gesneuveld)_1945_echt_Schoot_vdr_J._t_
Echtgenoot van; Schoot, J. van der

Is het voor u mogelijk om uit te zoeken met wie hij uiteindelijk gehuwd was?

Groet, heemkundevereniging "De Heerlijkheid Herlaar", Frans Cooijmans

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 7 oktober 2019

Met Frans Cooijmans is inmiddels vastgesteld dat Johanna van der Schoot uit Boxtel de echtgenote was van Kees Steenbakkers. Haar naam is ook in de biografie vermeld.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.