P.C. van den Brandt (bron: Heemkundekring Amalia van Solms, Baarle-Nassau)

Kees van den Brandt

1907 - 1940

Petrus (roepnaam: Kees) wordt geboren op 15 oktober 1907 in Baarle-Nassau als tweede kind van Francicus van den Brandt en Maria Seegers. Hij groeit op in Baarle-Nassau met drie zussen en een broer en gaat na zijn schooltijd als landbouwer aan de slag.

Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Kees als dienstplichtig soldaat onder de wapenen geroepen en ingedeeld bij het 3-II-30 Regiment Infanterie van de Koninklijke Landmacht. Begin mei 1940 wordt zijn eenheid naar Meijel gezonden, waar het deel uitmaakt van de bemanning van Vak Asten van de Peel-Raamstelling.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger binnen. Nadat ze diezelfde dag nog door de Maaslinie heenbreken, valt ook de Peel-Raamstelling. Kees wordt met zijn eenheid afgemarcheerd naar het westen en komt op 11 mei aan in Someren, waar ze in gevecht raken met de Duitsers. Kees sneuvelt bij deze gevechtshandelingen. Hij is 32 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.