Koenraad Löwensteijn

1916 - 1940

Koenraad wordt geboren op 20 mei 1916 in Den Haag en woont in Bergen op Zoom. Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht. Bij de depottroepen van de infanterie bekleedt hij de rang van sergeant. Begin mei 1940 wordt hij ingezet bij de verdediging van de Vesting Holland en komt terecht in Delft.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en stort de landsverdediging binnen een paar dagen in. De Luftwaffe vliegt voor de oprukkende troepenmacht uit om met luchtlandingstroepen strategische punten verderop in Holland in te nemen en zo de Nederlandse regering tot een snelle overgave te dwingen. Een van de doelen is vliegveld Ypenburg in Rijswijk bij Delft dat het toneel wordt van felle gevechten tussen de gelande Duitse parachutisten en de Nederlandse verdedigers.

Koenraad sneuvelt op 11 mei 1940 in Delft bij gevechten met de Duitsers. Hij is 23 jaar oud geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats Jaffa in Den Haag.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.