L. van Griensven (bron: Oorlogsgravenstichting)

Lambertus van Griensven

1919 - 1940

Lambertus wordt geboren op 1 februari 1919 in Ede en woont in ’s-Hertogenbosch. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als korporaal ingedeeld bij de depottroepen van de Artillerie en wordt gestationeerd in Katwijk aan Zee. Daar maakt Lambertus onderdeel uit van de bewaking van vliegveld Valkenburg.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de grondtroepen uit om met valschermjagers strategische doelen verderop in Holland aan te vallen. Vliegveld Valkenburg is een van de doelen die al op de eerste oorlogsdag worden gebombardeerd. Bij die aanval raakt Lambertus dodelijk gewond. Hij wordt naar het noodhospitaal gebracht, maar overlijdt diezelfde dag nog. Lambertus is 21 jaar geworden. Na twee keer te zijn herbegraven, rust zijn lichaam nu op het militair erehof Valkenburg bij Katwijk aan Zee.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Cor van Griensven zei op 11 maart 2018

Overlijdensplaats is niet Valkenburg Limburg maar vliegveld Valkenburg bij Katwijk aan Zee.

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 12 maart 2018

Dag Cor, bedankt voor de correctie! Ik heb het inmiddels aangepast.

Herman Dijkhuizen zei op 2 oktober 2020

Lambertus ligt bij ons in Valkenburg aan de Rijn begraven.
Ik zou graag in contact komen met nabestaanden!

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 3 oktober 2020

Bedankt voor je reactie Herman, ik hoop dat de nabestaanden van Lambertus jouw verzoek zullen lezen en zullen reageren. Het zou fijn zijn door over hem te kunnen praten hem op die manier te kunnen eren.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.