M.C. van der Westen (bron: Oorlogsgravenstichting)

Marinus van der Westen

1917 - 1940

Marinus wordt geboren op 28 mei 1917 in Roosendaal. Als in de loop van 1939 de oorlogsdreiging voor Nederland sterk toeneemt, wordt hij als dienstplichtig soldaat gemobiliseerd en ingedeeld bij de mitrailleurcompagnie van I-3 Regiment Infanterie. Als onderdeel van de Peeldivisie wordt Marinus begin mei 1940 gelegerd in vak Schaijk van de Peel-Raamstelling.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Als een Duitse eenheid met een trein door de stelling heenbreekt en de Nederlanders in de rug aanvalt, brandt in Mill een felle strijd los. Een groep Duitse militairen weet via de lege loopgraven achter de mitrailleurcompagnies terecht te komen van de Nederlandse secties Leenknegt en Bleeker. Zodra de Nederlanders door hebben dat ze in de rug worden aangevallen, trekken ze zich onder hevig vuur terug. Marinus is een van de militairen die tijdens deze actie dodelijk wordt getroffen. Na afloop van de strijd wordt zijn lichaam teruggevonden in de boomgaard Groenenboom nabij café D’n Aap van Van Rooijendijk. Marinus is 22 jaar geworden en wordt thuis in Roosendaal begraven op de rooms-katholieke begraafplaats.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.