M.J. Eijkmans (bron: Brabants Historisch Informatie Centrum)

Martien Eijkmans

1897 - 1942

Martien wordt geboren op 24 augustus 1897 in Cuijk en woont in het Gelderse Driel, waar hij hoofdonderwijzer is. Tijdens de Duitse bezetting wordt hij wegens zijn anti-Duitse houding in september 1942 gearresteerd en als gijzelaar gevangengehouden in de SD-Polizeigefängnis Haaren. In december komt hij tot grote opluchting van zijn familie alweer vrij, maar hij moet zich wel dagelijks melden in het naburige Heteren. Het verblijf in Haaren heeft hem echter niet onberoerd gelaten. Bij terugkomst voelt hij zich al niet goed en spoedig is hij in de voorkamer aan bed gekluisterd. Op kerstdag 25 december 1942, een week na thuiskomst, overlijdt Martien. Hij is 45 jaar geworden en laat een weduwe en vijf kinderen achter.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.