Martinus Bosters

1909 - 1945

Martinus wordt geboren op 15 november 1909 in Breda, waar hij woont en werkt als huisschilder. Tijdens de Duitse bezetting houdt hij zich bezig met verzetsactiviteiten, waarvoor hij wordt gearresteerd en afgevoerd. Op 14 november 1944 komt hij vanuit Kamp Amersfoort aan in concentratiekamp Neuengamme bij Hamburg. Daar wordt hij als dwangarbeider aan het werk gezet in de buitenkampen van Meppen-Versen bij de Nederlandse grens. Daarna wordt Martinus overgeplaatst naar het buitenkamp Sandbostel, tussen Bremen en Hamburg. Hij bezwijkt daar aan de gevolgen van honger en een recente tyfusuitbraak op 28 april 1945, een dag voor de Britse bevrijding van het kamp. Martinus is 35 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.