Martinus de Nijs (ingezonden door Miriam de Nijs)

Martinus de Nijs

1920 - 1944

Martinus wordt geboren op 14 mei 1920 in Bergen op Zoom als zoon van Cornelis de Nijs en Geertruida Hendrickx. Hij woont in Roosendaal, waar hij werkt als kelner. Ten tijde van de Duitse bezetting is hij actief in het verzet, maar over zijn precieze activiteiten is niets bekend. In aanloop naar de bevrijding van Nederland sluit hij zich aan bij de Binnenlandse Strijdkrachten en zet zich in dat verband in voor de bevrijding van Nederland.

Op 5 december 1944, ruim een maand na de bevrijding van Roosendaal, komt Martinus daar om het leven. Mogelijk is hij bezweken aan een eerder opgelopen verwonding, of omgekomen bij een ongeluk met achtergebleven munitie. Hij is 24 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.