Otto Neuschäfer

1917 - 1940

Otto wordt geboren op 2 februari 1917 in een Nederlands Hervormde familie in Winterswijk en woont in Oss. Opgeroepen voor de dienstplicht, meldt hij zich bij de Koninklijke Landmacht, waar hij als soldaat wordt ingedeeld bij een stafcompagnie van de infanterie. Als in de loop van 1939-1940 de oorlogsdreiging voor Nederland toeneemt, wordt hij onder de wapenen geroepen.

Nadat het Duitse leger op 10 mei 1940 Nederland is binnengevallen, wordt Otto in het kader van de landsverdediging ingezet aan de Grebbelinie, waar fel verzet wordt geleverd. Op 13 mei sneuvelt Otto bij gevechten rondom de Grebbeberg in Rhenen. Hij is 23 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op Militair ereveld Grebbeberg.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.