L.A.T. Allard (bron: Nederlands Instituut voor Militaire Historie)

p. Johannes Allard

1900 - 1947

Johannes wordt geboren op 15 april 1900 in Den Haag als Leonardus Allard. Hij is pater van de H. Harten in Bavel en heeft de kloosternaam Johannes aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog treedt hij als kapitein-legeraalmoezenier toe tot de Koninklijke Landmacht voor de geestelijke verzorging van de katholieke militairen. Hij wordt verbonden aan het 7e bataljon Regiment Stoottroepen dat naar Nederlands-Indië wordt gezonden om er de rust en het Nederlandse gezag te herstellen, nadat daar het revolutionaire geweld van de onafhankelijkheidsstrijd is uitgebroken.

Op 20 oktober 1947 sneuvelt pater Leonardus na militaire actie in Pagardewa, in het zuiden van Sumatra. Hij is de tweede aalmoezenier van dit regiment die bij gevechtshandelingen om het leven is gekomen. De eerste was de Augustijner frater Hubertus Verbeeten. Hij is 47 jaar geworden en rust in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.