P.C. van Kuppenveld (bron: Oorlogsgravenstichting)

Peter van Kuppenveld

1912 - 1940

Peter wordt geboren op 2 maart 1912 in het Gelderse Overasselt en woont in Raamsdonk waar hij assistent-directeur is van een zuivelfabriek. Als in 1939-1940 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk toeneemt, komt Peter als dienstplichtige op bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat van II-8 Regiment Infanterie gelegerd aan de Grebbelinie.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en stort de landsverdediging binnen een paar dagen in. Op de Grebbeberg wordt echter nog fel verzet gepleegd. Tijdens deze gevechten sneuvelt Peter op 13 mei 1940; zijn lichaam wordt vier dagen later gevonden in de stelling van zijn onderdeel. Peter is 28 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair ereveld Grebbeberg. In zijn woonplaats Raamsdonk wordt zijn overlijdensakte opgesteld door gemeenteambtenaar Anton Brejaart die op 23 augustus 1944 zelf zou worden doodgeschoten.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.