P. ten Bosch (bron: I. ten Bosch)

Petrus ten Bosch

1921 - 1945

Petrus wordt geboren op 25 september 1921 in de gemeente Ginneken en Bavel en woont in Rijswijk. Als student van de Technische Hogeschool in Delft wordt hem opgedragen om de loyaliteitsverklaring aan de Duitse autoriteiten te tekenen. Net als tal van andere studenten weigert Petrus en duikt daarom onder. Via België en Frankrijk probeert hij het Verenigd Koninkrijk te bereiken om vandaaruit de strijd tegen de Duitse bezetter voort te zetten. In de buurt van de Pyreneeën wordt Petrus echter door de Duitsers gearresteerd en vastgezet. Via Parijs is hij vervolgens naar de Duitse concentratiekampen gedeporteerd. Op 13 april 1945 komt hij om het leven in concentratiekamp Buchenwald. Petrus is 23 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.