Petrus van Poppel

1922 - 1942

Petrus wordt geboren op 11 november 1922 in Breda en woont in Rotterdam. Hij is tremmer aan boord van het koopvaardijschip M.S. Oscilla van de Petroleum Maatschappij La Corona NV in Den Haag. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan alle Nederlanders op koopvaardijschepen. Het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen. Zo wordt ook Petrus aan boord van de Oscilla ingezet voor de Nederlandse oorlogsvoering aan geallieerde zijde.

Op 15 maart 1942 vaart de Oscilla, onder weg van het Schotse Ardrossan naar Curaçao, honderd mijl ten noordoosten van de Bovenwindse Eilanden. Daar wordt het schip opgemerkt en vervolgens getorpedeerd door de Italiaanse onderzeeër Morsini. Bij het zinken van de Oscilla komen 4 van de 56 bemanningsleden om het leven. Een van hen is Petrus; hij is 19 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.