Petrus Verhoeven

1895 - 1942

Petrus wordt geboren op 20 december 1895 in Waalwijk en woont in het Zuid-Hollandse Schiedam. Als de Tweede Wereldoorlog voor Nederland uitbreekt, werkt hij als stoker aan boord van een koopvaardijschip en bevindt hij zich niet in Nederland. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan alle Nederlandse koopvaardijschepen. Het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen. Zo wordt ook Petrus ingezet voor de Nederlandse oorlogsvoering aan geallieerde zijde.

Petrus overlijdt op 11 januari 1942 in Liverpool, zeer waarschijnlijk het slachtoffer van de Blitz-aanval die een dag eerder de stad heeft getroffen. Hij is 46 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Mill Hill in Londen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.