P.L. Kerssens (bron: Oorlogsgravenstichting)

Piet Kerssens

1921 - 1944

Piet wordt geboren op 7 maart 1921 in ’s-Hertogenbosch. Tijdens de bezettingsjaren woont hij in Utrecht, waar hij werkt als banketbakker. Als vanaf de zomer van 1944 de geallieerde troepenmacht vanuit Normandië steeds verder optrekt richting Nederland, sluit Piet zich aan bij de Amerikanen en neemt als soldaat eind oktober 1944 deel aan de bevrijding van zijn geboortestad ’s-Hertogenbosch.

Op 26 oktober, de voorlaatste dag van de strijd rond de stad, schiet Piet een gewonde Britse soldaat te hulp op de Wilhelminabrug. Hij loopt met een vlag van het Rode Kruis in de hand, maar wordt dan door een Duitse sluipschutter neergeschoten. Zwaargewond wordt Piet naar het veldhospitaal in Rosmalen gebracht, maar de geboden hulp mag niet meer baten. Hij bezwijkt de dag erop, 27 oktober 1944 aan zijn verwondingen. Piet is 23 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de begraafplaats Orthen in ’s-Hertogenbosch.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Piet Kerssens zei op 15 september 2019

Beste Jan.
Leuk dat je deze links op de site hebt gezet. Ik ben een directe nabestaande van Piet Kerssens. Zijn vader Theo en mijn vader Antoon zijn broers. Ik draag dezelfde naam als Piet, de gesneuvelde. Mocht je nog iets meer weten of contact met mij willen, dan vind ik dat heel leuk. Meer informatie van mijn neef is mij altijd welkom. Met vriendelijk groet. Piet Kerssens. Rosmalen.

Profile picture for user Paul Huismans
BHIC Paul Huismans zei op 16 september 2019

@ Jan van Weert en Piet Kerssens. Als jullie willen kan ik jullie buiten de website om met elkaar in contact brengen. Laat maar weten of je dat wilt.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.