Piet Raaijmakers

1905 - 1940

Piet wordt geboren op 1 augustus 1905 in Oud Gastel en woont in Bergen op Zoom. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als huzaar ingedeeld bij de cavalerie. Als de oorlogsdreiging in de loop van 1939 en 1940 ook voor Nederland sterk toeneemt, wordt Piet met zijn onderdeel gelegerd in de tweede Alexanderkazerne in Den Haag, als onderdeel van de verdediging van Holland.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De Luftwaffe vliegt voor de oprukkende legers uit om paratroepen naar strategische punten verderop in Holland te brengen en Nederlandse steunpunten onder vuur te nemen. Hiermee proberen de Duitsers Nederland tot een snelle capitulatie te dwingen.

De Alexanderkazerne wordt in de vroege ochtend van die eerste oorlogsdag, 10 mei zwaar gebombardeerd. 79 reservisten komen hierbij om het leven, onder wie Piet. Hij is 34 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op de gemeentelijke begraafplaats aan de Kerkhoflaan in Den Haag.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Moos Raaijmakers zei op 2 januari 2018

Eenheid: III-Depot Cav.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.