P.A. Verhoeff (bron: Oorlogsgravenstichting)

Pieter Verhoeff

1905 - 1940

Pieter wordt geboren op 17 januari 1905 in ’s-Hertogenbosch en woont in het Gelderse Wamel. Als in het najaar van 1939 de oorlogsdreiging ook voor Nederland sterk toeneemt, wordt hij gemobiliseerd en als soldaat ingedeeld bij het II-8 Regiment Infanterie. In het kader van de landsverdediging wordt zijn eenheid gelegerd aan de Grebbelinie.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. De landsverdediging stort binnen een paar dagen in, maar op een aantal verspreide plaatsen wordt felle weerstand geboden. Zo ook op de Grebbeberg, waar Pieter met zijn eenheid naartoe wordt gemarcheerd. Hij sneuvelt in de strijd op 13 mei 1940 bij de ingang van de schuilplaats van de Grebbesluis. Daar wordt hij vijf dagen later gevonden. Pieter is 35 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.