Richard de Boer

1915 - 1942

Richard wordt geboren op 1 november 1915 in Den Haag en woont in Tilburg. Na de Duitse inval wijkt Richard uit naar Groot-Brittannië. Daar dient hij als officier-vlieger van een Lockheed Hudson VI-toestel in het 320 Dutch Squadron. Het squadron wordt aanvankelijk ingezet voor de verdediging van konvooien langs de Engelse oostkust vanuit de lucht, maar wordt vanaf juli 1941 ook ingezet om Duitse doelen in Noorwegen en Duitse konvooien voor de Deense en Nederlandse kust aan te vallen. Voor de langzaam vliegende Hudson-toestellen van het toestel zijn dit riskante ondernemingen en het squadron wordt dan ook regelmatig onder vuur genomen door de Luftwaffe en luchtafweerschepen.

Tijdens een aanval op een Duits konvooi op 9 november 1942 wordt het toestel van Richard, met aan boord ook Johannes van Loon, boven de Noordzee uit de lucht geschoten. Beide inzittenden komen daarbij om het leven. Richard is 27 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.