R.L. van Loosbroek (bron: Heemkundevereniging De Heerlykheit Plo, Oploo)

Richard van Loosbroek

1927 - 1947

Richard wordt geboren op 7 januari 1927 in Gemert en woont in Sint Anthonis. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij de infanterie. Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Richard voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden om er de rust en het Nederlandse gezag te herstellen. In februari 1947 vertrekt hij met de Kota Baroe naar de Oost, waar hij na een zeereis van ruim een maand op 19 maart aankomt in Palembang op Sumatra, stroomopwaarts aan de rivier de Moesi, de grootste van het eiland.

De volgende dag, 20 maart, verdrinkt Richard tijdens het zwemmen in de Moesi bij Pladjoe, in de onmiddellijke omgeving van Palembang. Hij is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

d v loosbroek zei op 4 september 2020

Rust zacht Rich...zoals ons pap ( je broer Wim ) je noemde .

een groet van een nichtje

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 5 september 2020

Bedankt voor deze lieve, warme groet aan je oom. Op deze manier houden jullie de herinnering aan hem zeker levend.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.