J.A.J. Lenssen (bron: Heemkundekring Bakel en Milheeze)

Sjef Lenssen

1899 - 1944

Sjef wordt geboren op 8 juni 1899 in het Limburgse Sevenum als zoon van Jan Lenssen en Louisa Bohnen. Met zijn vrouw Wilhelmina van de Weijer woont hij in Bakel, waar hij tijdens de oorlogsjaren werkt als timmerman.

In 1943 wordt Sjef bij het Ortskommandantur in Helmond aangeklaagd vanwege een anti-Duitse houding. Hij wordt hiervoor aangehouden en in de nevenvesting van de Kommandantur in Deurne verhoord. Sjef wordt daar dusdanig fysiek en psychisch gemarteld dat hij een zenuwschok oploopt waarvan hij niet meer herstelt. Op 13 juni 1944, binnen een jaar na zijn vrijlating, overlijdt hij aan de gevolgen van de mishandeling. Sjef is 45 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats thuis, op de rooms-katholieke begraafplaats in Bakel.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.