L.J. Paaijmans (bron: Stichting Heemcentrum 't Schoor, Udenhout en Biezenmortel)

Sjef Paaijmans

1921 - 1947

Sjef wordt geboren op 2 juli 1921 in Udenhout. Als vrijwilliger meldt hij zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht, waar hij als soldaat wordt ingedeeld bij de 16e compagnie van de W-brigade.

Vanwege het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt hij voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden om daar bij te dragen aan het herstel van de rust en het Nederlandse gezag. Op 6 februari 1947 vertrekt hij met de Johan van Oldenbarnevelt naar de Oost, waar hij een maand later bij Batavia aan land gaat.

Vanaf maart 1947 dient de W-brigade op Java, waar het tijdens de Eerste Politionele Actie van 21 juli tot 4 augustus 1947 optrekt via Tjiater naar Cheribon. Vandaaruit rukt het op langs de noordkust richting Semarang. Na afloop van de Actie wordt de brigade gelegerd tussen Cheribon en Pekalongan.

Sjef sneuvelt op 28 december 1947 in Tjikidping, nabij Cheribon. Hij is 26 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats in Bandung op het Nederlands ereveld Pandu.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 15 december 2017

Dag Moos, Hartelijk dank voor de aanvullingen!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.