C.A. Palings (bron: R. Tak)

Cornelis Palings

1918 - 1943

Cornelis wordt geboren op 9 april 1918 in Oud Gastel. Als sergeant-vliegtuigschutter dient hij bij de Luchtvaartdienst van de Koninklijke Marine in Nederlands-Indiƫ. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bevindt hij zich aan boord van het Noorse koopvaardijschip M.S. Hoegh Silverdawn dat wordt ingezet voor de geallieerde oorlogsvoering.

Op 15 juni 1943, bevindt het schip zich midden op de Indische Oceaan, onderweg van de Australische haven Fremantle bij Perth naar Basra in Irak. Zuidoostelijk van de Cocos- of Keelingeilanden wordt het schip beschoten en getorpedeerd door de Duitse kruiser Michel. 36 van de veertig bemanningsleden komen om het leven, onder wie Cornelis. Hij is 25 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.