Teunis van den Berg

1919 - 1943

Teunis wordt geboren op 1 januari 1919 in de gemeente Fijnaart en Heijningen. Als marinier dient hij bij de Koninklijke Marine in Nederlands-Indië. Hij wordt na de capitulatie van de Nederlandse strijdmachten in maart 1942 krijgsgevangen genomen door de Japanse troepen en samen met duizenden andere Nederlandse militairen naar het vasteland getransporteerd. Daar wordt hij als dwangarbeider ingezet aan de Birma-spoorlijn. Hij komt uiteindelijk terecht in het kamp Takanon in de binnenlanden van Thailand. Dit kamp is 218 kilometer gelegen vanaf het basiskamp Non Pladuk, aan het Thaise einde van de lijn. Teunis bezwijkt er aan de gevolgen van de slechte levensomstandigheden, ziekte en het zware werk op 22 oktober 1943. Hij is 24 jaar oud geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.