Theo Huijberts, bidprentje voorzijde (bron: Oorlogsgravenstichting)

Theo Huijberts

1926 - 1949

Theo wordt geboren op 20 augustus 1926 in Boxtel als tweede kind en enige zoon in een gezin met nog vier dochters. Tot zijn diensttijd werkt Theo bij hoveniersbedrijf SALA en is een actieve sporter. Daarnaast is hij een enthousiaste kajotter, ofwel lid van de Katholieke Arbeidersjeugd en lid van het Apostolaat der Hereniging. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt wegens het losgebarsten geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd naar Nederlands-Indië gezonden om er de rust en het Nederlandse gezag te herstellen. Als soldaat wordt Theo daar ingedeeld bij de Verbindingstroepen van de A- en B-divisies in Oost- en Midden-Java.

Op 18 april 1949 komt Theo om het leven bij een verkeersongeluk op de basis in Ambarawa, 50 kilometer ten zuiden van Semarang. Hij is 22 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Candi in Semarang.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Anton Klaassen zei op 7 augustus 2018

Theo Huijberts was mijn oom, alhoewel hij al overleden was voor ik hem heb gekend. Ik heb nog alle foto's van de begrafenis in Indië.
Hij had 3 zussen waarvan er nog 1 in leven is, mijn tante Anne.
Mijn moeder Dinie was een andere dochter en er was nog tante Francien.

Ik heb mijn broer en zus gevraagd of ze het erg vinden als ik wat foto van de begrafenis op de site erbij zet.

Met vriendelijke groet

Anton Klaassen

Anton Klaassen zei op 7 augustus 2018

Overigens is hij om het leven gekomen door een verkeersongeluk op de militaire basis

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 9 augustus 2018

Beste Anton, hartelijk dank voor uw reactie. In de gegevens van Theo heb ik de oorzaak van zijn overlijden alvast aangepast.

Corrie van geenen zei op 9 augustus 2018

Hallo , theo huijberts was ook een oom van ons . Mijn moeder was een zus rieka , de oudste van de 4 zussen van theo . Ome theo was volgens mij niet getrouwd . Wat ik wel weet is dat zijn vader vrij vroeg gestorven is . Ik zal een foto plaatsen van ome theo en 1 van zijn moeder gr corrie van geenen scheutjens

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 9 augustus 2018

Dag Corrie, gelukkig is de site weer beschikbaar. De foto's zien we heel graag tegemoet. Het kan zijn dat er bij het inzenden geen ontvangstbevestiging wordt afgegeven (sommige browsers hebben daar moeite mee), maar de foto's komen wel bij ons aan. Zodra ik ze binnen heb, zal ik ze plaatsen. Alvast bedankt!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.