Theo Smulders

1886 - 1943

Theo wordt geboren op 5 augustus 1886 in ’s-Hertogenbosch en woont met zijn vrouw Anna Resing in het Noord-Hollandse Bussum. Daar werkt hij als smid bij Langcat, een bedrijf dat geëmailleerde straatnaamborden, reclameborden, uithangborden, gevelschildjes, peilschalen en gevelplaten maakt.

Vermoedelijk is Theo actief lid van het verzet, maar het is niet bekend bij welke groep hij was aangesloten. Met zijn vrouw verbergt hij volgens de familie in ieder geval joodse onderduikers in huis, totdat ze door een buurtgenoot worden verraden. Theo wordt in het voorjaar van 1943 gearresteerd en op 2 april binnengebracht in kamp Vught. Ruim een maand later, op 5 mei 1943, overlijdt hij daar aan een onbekende oorzaak. Gezien zijn korte verblijf in het kamp, is hij mogelijk geëxecuteerd, maar overlijden als gevolg van ziekte of ernstige mishandeling is niet uitgesloten. Theo is 56 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Jeannette Smulders zei op 7 april 2021

Mijn overgroot vader!

Profile picture for user Mariët Bruggeman
BHIC Mariët Bruggeman zei op 7 april 2021

Bedankt voor je reactie Jeannette. Wat moet dat erg geweest zijn voor je overgrootmoeder en ook voor je opa. Om hem te moeten missen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.