T.A.C. van Hest (bron: Oorlogsgravenstichting)

Theo van Hest

1919 - 1940

Theo wordt geboren op 27 september 1919 in Tilburg en is monteur van beroep. In het kader van de algemene mobilisatie van september 1939 meldt hij zich voor militaire dienst en wordt als soldaat ingedeeld bij het Bataljon Luchtafweer op vliegveld Ypenburg. Als het Duitse leger op 10 mei 1940 Nederland binnenvalt, vliegt de Luftwaffe vooruit om strategische doelen verderop in Holland met luchtlandingstroepen in te nemen. Een daarvan is vliegveld Ypenburg bij Rijswijk, waar in de volgende dagen felle gevechten uitbreken. Theo sneuvelt op de eerste dag van de oorlog in het naburige Voorburg, als een van de verdedigers van het vliegveld. Hij is 20 jaar geworden en rust op de Oosterbegraafplaats in Voorburg.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reacties

Ben van Waes zei op 15 december 2017

Theo van Hest was een oom van mijn vrouw. MIjn zoon- Koen van Waes- heeft enkele jaren geleden e.e.a. Over Ome Theo uitgezocht. ik zal hem informeren en t.z.t. Meer gegevens sturen.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.