Kruis van T. Michels (bron: G. van Zundert)

Theodorus Michels

1926 - 1947

Theodorus wordt geboren op 23 december 1926 in ’s-Hertogenbosch. Hij meldt zich voor militaire dienst bij de Koninklijke Landmacht en wordt als soldaat ingedeeld bij Dienst Kwartiermeester Generaal (DKG), de materieellogistieke dienst van het leger die zich bezighoudt met de werving, instandhouding en afstoting van militair materieel.

Wegens het losgebarsten revolutionaire geweld van de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd wordt Theodorus voor de vervulling van zijn dienstverband naar Nederlands-Indië gezonden, om daar als medewerker van DKG bij te dragen aan het herstel van de rust en het koloniale gezag. Op 21 september 1947 overlijdt hij in Batavia door een onbekende oorzaak. Mogelijk is hij tijdens de uitoefening van zijn functie bij een ongeluk om het leven gekomen. Theodorus is 20 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nederlands ereveld Menteng Pulo in Jakarta.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.