Thomas Bruijninckx

1908 - 1940

Thomas wordt geboren op 15 november 1908 in Rotterdam en woont in Engelen. Als dienstplichtig soldaat wordt hij ingedeeld bij de Torpedisten van de Koninklijke Landmacht die maritieme versperringstaken verrichten.

In de nacht van 11 op 12 mei 1940, na de Duitse inval, komt Thomas’ eenheid aan in Dordrecht, om daar bij de Vriesebrug en Vriesestraat de binnenstad te verdedigen. Daar bedient Thomas een pantserafweergeschut (PAG) op de Vriesestraat. Op 13 mei gaat het bericht rond dat de tanks die dan in het zicht komen, Frans zijn. Thomas verlaat daarop de dekking van zijn post en wordt onmiddellijk door Duits mitrailleurvuur van de tank bij de brug getroffen. Thomas sneuvelt ter plekke op 31-jarige leeftijd.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.