J.B. Franken (bron: Heemkundekring Op de Beek, Prinsenbeek)

Tiest Franken

1916 - 1940

Tiest wordt geboren op 14 mei 1916 in Princenhage en woont in Beek (het tegenwoordige Prinsenbeek). Als dienstplichtige meldt hij zich eind jaren dertig bij de Koninklijke Landmacht, waar hij als soldaat wordt ingedeeld bij de mitrailleurcompagnie van het I-6 Regiment Infanterie. Als de dreiging van een Duitse inval steeds verder toeneemt, wordt hij gestationeerd bij Mill aan de Peel-Raamstelling.

Een dag na de Duitse inval op 10 mei 1940 trekken de eenheden van de Peeldivisie zich terug en komen in de namiddag van 11 mei in Tilburg aan, een etappeplaats voor de verdere, westwaartse terugtocht. Op dat moment voert een Duits vliegtuigeskader bomaanvallen uit op en rond de Bredaseweg. Zeven Nederlandse en een aantal Franse militairen komen bij deze aanvallen om het leven. Een van hen is Tiest; hij is 23 jaar geworden.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.