Walrave van Krimpen

1894 - 1943

Walrave wordt geboren op 17 november 1894 in Hooge en Lage Zwaluwe en woont in het Utrechtse Zuilen. Hij is kanonnier aan boord van het koopvaardijschip M.S. Prins Willem III van de Zeetransport Maatschappij NV (de Oranjelijn) in Rotterdam. Op 6 juni 1940 legt de Nederlandse regering vanuit Londen vaarplicht op aan alle Nederlanders op koopvaardijschepen. Het gaat om ongeveer 12.000 opvarenden op 850 schepen. Zo wordt ook Walrave aan boord van de Prins Willem III ingezet voor de Nederlandse oorlogsvoering aan geallieerde zijde.

Op 26 maart 1943 vaart de Prins Willem III in konvooi van het Noord-Engelse Silloth naar Algiers, als het voor de Algerijnse kust wordt gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe. Bij het luchtbombardement komen 11 bemanningsleden om het leven, onder wie Walrave. Hij is 48 jaar geworden.

Het beschadigde schip wordt hierna op sleeptouw genomen door de Engelse sleepboot Hengist, maar kapseist en zinkt ten noorden van de Algerijnse kustplaats Cherchell.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

Meer

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.