W.C. Böhler (bron: Oorlogsgravenstichting)

Wilhelm Böhler

1920 - 1944

Wilhelm wordt op 22 januari 1920 geboren in Doesburg in een familie die tijdens de Duitse bezetting intensief bij het verzet is betrokken. In die periode verhuist hij naar Eindhoven, waar hij wordt geregistreerd als politieagent. Het is echter niet bekend wat Wilhelm daar daadwerkelijk doet en onder welke omstandigheden hij door de Duitsers wordt gearresteerd. De eerstvolgende keer dat hij met zijn familie contact opneemt, schrijft hij vanuit gevangenschap in kamp Vught. Daar wordt hij op 23 augustus 1944 terechtgesteld, op 24-jarige leeftijd.

Ruim twee maanden later, op 26 oktober, wordt ook zijn vader Wilhelm Carl samen met negen anderen door de Duitsers gefusilleerd bij de Sint-Bavokerk in Haarlem, als represaille voor de moord op de NSB’er Fake Krist. Het is niet bekend of hij dan al weet van de dood van zijn zoon.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.