W. Wouters (bron: Grebbeberg.nl)

Wilhelmus Wouters

1918 - 1940

Wilhelmus wordt geboren op 25 januari 1918 in Strijp bij Eindhoven, als zoon van Johannes Wouters en Johanna Nelissen. Als in de loop van 1939 de oorlogsdreiging sterk toeneemt, wordt Wilhelmus als dienstplichtig soldaat onder de wapenen geroepen en aanvankelijk ingedeeld bij 2-I-26 Regiment Infanterie. Hierbij maakt Wilhelmus onderdeel uit van de verdediging langs het Maas-Waalkanaal, totdat hij in mei 1940 wordt overgeplaatst naar het 24e Regiment Infanterie.

Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen. Wilhelmus trekt zich dan met de infanterie vanuit Betuwe terug. Via Tiel en Amerongen keert hij noordelijk van de Nederrijn terug naar Rhenen om zich daar aan te sluiten bij de verdediging van de Grebbelinie.

Drie dagen later, 13 mei, sneuvelt hij daar in de omgeving van timmerfabriek De Stoomhamer, nabij het viaduct van Rhenen. Wilhelmus is 22 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Militair ereveld Grebbeberg in Rhenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Profile picture for user Frank van Doorn
BHIC Frank van Doorn zei op 5 februari 2018

Van soldaat W.J.J. Wouters zijn de gegevens inmiddels verder aangevuld en zijn nieuwe foto's geplaatst.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.