Henricus Tempelaars

1919 - 1945

Henricus wordt geboren op 30 januari 1919 in Stratum en woont in Eindhoven. In het najaar van 1944, als het zuiden van Nederland wordt bevrijd, meldt hij zich voor militaire dienst bij de dan in wederopbouw zijnde Koninklijke Landmacht en wordt ingedeeld bij de Aan- en Afvoertroepen. In die hoedanigheid is Henricus belast met de logistieke ondersteuning van strijdmacht die aan geallieerde zijde verder optrekt door Duitsland.

Op 11 maart 1945 komt Henricus om het leven in Ternat, in de buurt van Brussel. Vermoedelijk is hij verongelukt tijdens de vervulling van zijn plicht vanuit de nabijgelegen legerbasis. Henricus is 26 jaar geworden en vindt zijn laatste rustplaats op het Nationaal Ereveld in Loenen.

Meer
Meer

Steek een kaarsje op

+opsteken
Meer

Reacties

Bianca Tubbing… zei op 11 september 2019

Ik ben één van zijn kleinkinderen. Ik zal een foto opzoeken en uploaden.

toirkens zei op 12 september 2019

het verhaal van harrie werd thuis nog al ns verteld.was zwager van mn ouders.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.

*Deze velden zijn niet verplicht en worden ook niet zichtbaar op deze website. Wij gaan vertrouwelijk om met uw e-mailadres en telefoonnummer.